Skip to content
Shoryūmon Dōjō

Shoryūmon Dōjō

Shoryūmon Dōjō

Európa szívében, Magyarország fővárosa, Budapest központjától nem messze, a Petőfi híd közelében, a IX. kerület Angyal u. 7/a. alatti szuterénben 2005. július 24-én nyílt meg hivatalosan a SHORYŪMON DōJō.

Akkor már közel fél éve használtuk a Soroksári úttól 50 méterre lévő, jól megközelíthető helyen található, elsősorban a JKA karatésoknak otthont adó edzőtermet.

A terem névadója Tanaka Masahiko sensei, a JKA akkori igazgatója, a magyar JKA karatésok mestere volt. A ’sho’ a shotokan karatéra utal, a kanji ugyanaz, mint a Funakoshi mester költői nevében lévő kanji. Jelképezi azt a fenyőt, amelyik a hegy tetején egymagában dacol az elemi erőkkel, ellenáll a legerősebb szélnek, viharnak. Rugalmasan tér ki a természet erőinek támadása elől. A ’ryū’ jelentése sárkány, erőt, határozottságot sugall. A ’mon’ kapu, a helyre, jelen esetben az edzőteremre utal.

Összefoglalva ez egy olyan hely, edzőterem, ahova az emberek, ha belépnek, akkor tradíció tisztelők, elszántak, kitartóak és következetesek. Az itt edző karatékák keményen ’harcolnak’, rendíthetetlenül gyakorolnak, eltéríthetetlenül haladnak céljuk felé, és követik a JKA Karate-dó tanításait. Ezen a helyen, ahol a JKA karate otthonra lelt, a tanulók kitartanak a Funakoshi mester által képviselt elvek mellett, tisztelik Nakayama mester technikai és szellemi hagyatékát, követik a Sugiura sensei letisztult technikai reformjainak megfelelő tanításokat, és elfogadják, továbbviszik a JKA karate által képviselt ’bushido elveket’.

Egy másik olvasat szerint: Az örök fejlődés kezdetét jelenti annak, aki átlépi a dójó kapuját, és a dójóban gyakorol.

A dōjō tagjai elfogadják a Japán Karate Szövetség tanításait, követik és gyakorolják annak elveit és kiépült oktatási, kvalifikációs rendszerét és mindezt a Magyar JKA Karate Szövetség tagjaiként teszik.

Ennek a karaténak a képviselete, a mindennapi gyakorlása a feladatunk, erre vállalkoztunk.

Ha érdeklődsz a tradicionális, elsősorban az Ippon Shobu karatéra épülő edzések után, akkor keresd fel dójónkat és gyakorolj velünk!

Jelentkezz itt!
Elérhetőség
Dōjō: 1094 Budapest, Angyal utca 7/a.
+36 70 415 3801
jka@karatestudy.eu