Skip to content

Csoportjaink

Katana SE Ercsi szakosztálya

Békes Norbert - 4. dan

Békes Norbert - 4. dan

Az ercsi szakosztály 2013. márciusának elején kezdte meg működését az Ercsi Eötvös József Általános Iskola kistornatermében. az elmúlt évek alatt sok gyermek megfordult a csoport edzésein hosszabb-rövidebb időre. Jelenleg 20 gyerek látogatja rendszeresen az edzéseket, melyek 3 csoportban folynak. 

Van egy kezdő csoportunk, egy „közepes” csoportunk, akiket szeretnénk mihamarabb bekapcsolni a Magyar JKA Karate Szövetség Ippon Shobu versenyrendszerébe. A versenyzői csoportunk pedig 2016 decembere óta teszi próbára felkészültségét a szövetség versenyein. Büszkék vagyunk a legutóbbi Diákolimpián szerzett 3. helyünkre és a JKA Országos Bajnokságon az utánpótlás kategóriákban elért két első helyünkre.

2017. márciusa óta Martonvásáron is tartunk edzéseket a Tóth Iván Sportcsarnok nagytermében, ahol 10 gyerek gyakorol heti két alkalommal.

2017-ben és 2018-ban is megrendeztük a szünidőben a nyári napközis táborunkat, ahol a karatés gyerekek mellett fogadunk „külsősöket” is. Az egy hetes gyakorlást igyekszünk sok szabadtéri programmal, horgászattal, dunai evezéssel, erdei túrával, lovas kocsizással, kézműves foglalkozásokkal változatossá tenni. Természetesen szeretnénk a tábort minden évben megrendezni, hagyományossá tenni.

Katana SE Kondorosi szakosztálya

Hechtl Gábor - 1. dan

Hechtl Gábor - 1. dan

2015. októberében úgy hozta az élet, hogy Békéscsaba és Szarvas között félúton levő Békés megyei Kondorosra költöztem. Már ideköltözésemkor elhatároztam, hogy munkámmal tovább színesítem a város méreteihez, és lélkeszámához képest igazán aktívnak mondható sport-életet.

2016. februárjában a Petőfi István Általános és Alapfokú Művészeti iskola kihasználatlan konditermében útjára indult a Katana SE Kondorosi szakosztálya. A bemutatkozásom után a kis terem alaposan megtelt, és egy 18 fős csapat edzett az első hónapban. A résztvevők lelkesedése később lejjebb apadt, és voltak, akik lassacskán elmaradtak.

Így mostanra egy maroknyi, de annál lelkesebb csapat maradt, akik hétről-hétre kitartóan tanulnak és keményen dolgoznak, hogy fejlesszék tudásukat.

2018. június elején megszerveztük első edzőtáborunkat a költői szépségű Szarvasi Holt-Körös partján. Szarvas bővelkedik sportolásra lehetőséget adó helyszínekben, így egy izgalmas és változatos gyakorlatokban bővelkedő edzőtáborral zártuk az iskolai tanévet. Táborunkat az elkövetkezendő években szeretnénk hagyománnyá tenni.